Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Black Friday-sztorik Amerikából

A Black Friday Amerikából indult, és rövid idő alatt teret hódított más földrészeken is. Érthető, hiszen ki ne szeretné az őrületes akciókat pont karácsony előtt nem sokkal? Magyarországon 2012-ben jelentek meg az első Black Friday leértékelések, amit a közönség vegyes érzésekkel fogadott. 

Vannak akik a mai napig elutasítják ezt az idegen hagyományt, mások kihasználják a lehetőséget, hogy ilyenkor olyasmit is meg tudnak venni amire máskor talán nincs keret. Szerencsére nálunk az őrület nem üt meg olyan szinteket mint Amerikában, ahol ezen a napon agresszív, néha verekedő tömeg árasztja el a bevásárlóközpontokat. Íme néhány valós Black Friday horror-stroy, amit különböző külföldi interjúkból kerestünk ki Nektek és fordítottunk le:

  1. „Meg kellett ütnöm egy férfit, ki egy tíz éves kölyöktől próbált elszedni egy Xbox-ot”

Ez abban az évben történt, amikor az Xbox 360 kijött. Kilométeres sor volt Black Friday napján, mert nagyon le volt árazva. Egyszer csak elkezdett terjedni, hogy elfogyott, odaadták az utolsót. ekkor az eladó lelkesen felordított: „találtunk még egyet, ez az utolsó”. Egy kisfiú következett a sorban, ragyogó arccal nyújtotta ki a kezét a játékért, de akkor a semmiből előretört egy középkorú férfi és félrelökte. A fiú elesett és beverte a fejét egy asztalba. Ekkor úgy éreztem, hogy tennem kell valamit, és behúztam neki egyet, az Xbox-ot pedig a kisfiúnak adtam.

Josh, 32, Seattle

  1. „Egy pár fél napot várt egy 2 dolláros törölközőre.”

A Walmartban dolgozom egy gyorsétteremben az ételurvarban.  Innen rálátok az összes üzletre az emeleten. Black Friday-kor akkora sor volt az egyik lakberendezési bolt előtt, hogy a lépcsőn is emberek álltak. Egy párt figyeltem végig, akik kb 4 órán át álltak sorba és mindössze egy 2 dolláros törölközőt vettek.  Azon gondolkodtam, vajon megérte-e?

Jane, 29, New York

  1. Ajándék a szárítóban

Egy háztartási gépeket áruló üzletben dolgoztam pár éve, és a Black Friday akcióink nagyon népszerűek voltak az emberek körében.  A nap végén tisztogattuk a rohamtól bekoszolódott árut, és erős szagra lettünk figyelmesek. A „nyomok” egy szárító felé vezettek, amibe belenézve felfedeztük, hogy valaki oda végezte el a dolgát. Visszanéztük a kamerát, a felvételen pedig látható volt, hogy egy hölgy nem akart kiállni a leárazott nagy képernyőre várók sorából, de egyértelműen úrrá lett rajta a szükség (egyik lábáról a másikra állt, fogta a hasát…). Körbenézett, majd úgy tett mintha csak pihenni ült volna le a kiállított szárítóra, de közben ügyesen otthagyta a kis csomagot. Akkor határoztam el, hogy soha többé nem fogok dolgozni Black Friday napján.

Brian, 44, San Francisco

  1. „Nem szolgálunk fel reggelit”

Egy étteremben dolgozom ahol nincs reggeli. Black Friday-kor az emberek hozzá vannak szokva, hogy minden üzlet tárt karokkal várja őket, ezért nem igazán akarták felfogni, hogy mi nem nyitunk ki délnél előbb. Az éhes vásárlók szó szerint rázták az ajtót és üvöltöttek „Adjatok nekünk enni”!. Az ajtóhoz mentem és udvariasan elmagyaráztam, hogy nincs reggelink. Egy idős hölgy sziszegve a dühtől megjegyezte: „láttam ám hogy van bacon-otok!”. Nos igen, van… Arra vár, hogy megsüssük és hamburgerre tegyük…

Ron, 22, Bloomington

 

Reméljük érdekesnek és talán néhol viccesnek találtad ezeket a történeteket, de száz szónak is egy a vége: egyszerűbb ha online vásárol az ember. Egy csésze jó meleg tea mézzel, mellé keksz, ujjat az egérre helyez ééés indulhat a Black Friday shopping :)! Nincsen sem zavaró tömeg, sem sorbanállás és cipekedés.

Ne feledd: Nálunk már november 22. éjfélkor indul a Black Friday, és 23.-n egész nap tart. Több zöldség-gyümölcs, édesség, és alapvető élelmiszer 50%-kal le lesz értékelve. A házhoz szállítás Pécs területén belül ingyenes akárcsak eddig. A Black friday akciókat az akciós termékek közt találod majd. Mi már nagyon izgatottan várjuk ezt a napot, hiszen nálunk ez lesz az első Black friday. Tarts velünk ezen az izgalmas első alkalmon!